Quantcast
Channel: TantKofta
Viewing all 165 articles
Browse latest View live

Vårstädat.....

$
0
0
Idag har jag städat växthuset och putsat fönstren och jag är så nöjd för städning är inte min starkaste gren.
 Så nöjd att jag plockade några blommor i trädgården och satte på borden. Blå och dubbla vitsippor som jag fick en gång på en resa med blomsterflickorna.
 När jag ändå var i farten fick mina växter flytta upp ur källaren. Tyvärr har vintern gått hårt åt dem, några vettskrämda doftpelargoner, citronen och så de verkligt tåliga agapantusarna är allt som finns kvar.
Så fort jag fixat färdigt i växthuset tog sig gamla Roland en tupplur.

 Det finns inte många bilder på mig när jag städar och eftersom jag anser att jag lever ett jämlikt förhållande med min man så ser ni här ett tydligt bevis på att inte är bara han som håller ordning.
När jag sopat golvet skrubbade jag gatstenarna och den stora hällen, ser ni att det är en Sverigekarta?
Med hej från en ordentlig
Ps. På tisdag den 14/5 är det 11kaffe och öppen koffert fram till 18.00. Välkomna! ds


Laddar.......

$
0
0
Sitter och sippar grönt kinesiskt jasminte, för mig ett perfekt sätt att komma i riktigt Kina stämning.
Jag har varit i Peking ett par gånger och varje måltid inleds med en liten kopp med just jasminte. För mig väcks minnen ofta med hjälp av dofter, smaker och färger. 
Om en vecka åker jag till Inre Mongoliet och Peking tillsammans med andra glada stickade på Föreningen Sticka, Hemslöjden och Kinaresors spännande resa. Idag är jag lite yr för igår besökte jag vårdcentralen och vaccinerade mig. En spruta i varje arm och en ruskig historia att dricka. 
Om jag har resfeber? Ja absolut!
Med hej fr. Tant Kofta

Nya pelagoner med hjälp av kokosbollsmetoden:

$
0
0
Innan stickningen slog till ordentligt i mitt liv var jag under en period passionerat intresserad av pelargoner. De finns i ett otal varianter, är relativt lättodlade och är gammaldags trivsamma.
 Då hade jag hundratalet olika sorter och höll på mycket med odlingen och sticklings förökade MÅNGA plantor varje säsong. Efter några olika försök och lite experiment kom jag fram till "kokosbollsmetoden" som alltid fungerar bra.
1. Köp en plastask med kokosbollar och ät upp dem.
2. Köp små torvkrukor helst runda 12 st passar precis i lådan och ställ dem i asken.
3. Fyll på med jord, vattna låt stå tills krukorna mörknat av fukt.
(Eftersom jag har så få sticklingar att rota i år tog jag ett mindre kärl. En loppisfyndad kylskåpslåda fr. 60 talet. Då jag inte hittade några runda krukor fick det bli kvadratiska.)
 4. Preparera sticklingarna, ta bort de nedre bladen och bladfästena och låt ca två bladfästen återstå upptill. Till vänster preparerade sticklingar och till höger ännu ej åtgärdade.
5. Stick sen ner en stickling i varje kruka, ställ asken - formen ljust och med undervärme (särskilt viktigt tidigt på våren) och håll sen krukorna fuktiga = mörka.
6. Efter ca tre veckor börjar det växa ut rötter genom krukan och då är det dags att plantera pelargonen i en egen lerkruka. När den sen växt ett tag så knipsa av toppen då grenar sig pelargonen.
Metoden har många fördelar särskilt om man gillar kokosbollar (min familj var till slut hjärtligt trötta på "gräddmunkar" som de kallas i Bohuslän) : Den tar lite plats, askarna kan ställas tätt i fönsterkarmen. Det är lätt att hålla odlingen lagom fuktig eftersom torvkrukan visar hur det står till. Man ser när det är färdigt, när rötterna kryper genom torven. 
Lycka till och många hej fr. Tant Kofta
ps. tack Ingrid för pelargon sticklingar! ds. 

Svens kofta.

$
0
0
I helgen har vi haft bästa besöket. 
Alla var glada utom lillkatten Doris som höll sig undan. Stora lugna Rolandkatten har puffat och gosat med Sven så han har haft svårt att hålla balansen. 
 "Katten" är ett ord som Sven använder till alla djur.
 Koftan jag stickat blev lagom stor och lagom tjock, som en liten jacka till sommaren.
 Under helgen har vi tränat på att gå i trappor, upp och ner.
 Undersökt tekniska prylar, den elektriska nystmaskinen var extra intressant.
 Plockat med smågrejer, här kameralocket men oftast knappar.
Och lekt tittut som är ett härligt och trivsamt sätt att umgås.
Med hej fr. Tant Kofta

Himmelsblått och nya gröna löv...

$
0
0
Nu är grönskan som vackrast och den gröna tonen som löven har gör mig varm inombords.
 I trädgården blommar äppleträden och det lite släpande ljuset som blir på kvällen är så vackert.
 Min favorit färgblandning idag är ljust lövgrönt och himmelsblått. Se här på Mias tröja så snyggt.
I morgon flyger jag till Peking och sen vidare mot Inre Mongoliet. Det är högsäsong för kashmirullen och jag följer med föreningen Stickas resa dit. Så nu kommer det att vara lite stilla på bloggen under 10 dagar.
Med hej fr. en med resfeber.
Ps. Nästa öppen koffert är av förklarliga skäl andra lördagen i juni dvs. den 8/6 och går det som jag planerar finns det nya garner från Kina att köpa ds.

Hemma igen...

$
0
0
Det var lite overkligt att komma hem till en intensiv grönska. En stark kontrast till Peking där allt är omgivet av gråhet och dis p.g.a.luftföroreningar. Går nu och vankar och väntar att min resväska som är fylld med skatter skall komma tillrätta, den var inte med till Göteborg utan blev kvar på Arlanda där vi landade i går eftermiddag. Resan jag varit på var fantastisk, datorn är nu efter tankning full av fina bilder och när jag skulle välja något att starta med blev det de här:
Kashmirgetter som ger den mest värdefulla, mjuka och vackra fiber av all djur. Endast ett par hekto per år och som spinns till ett tunt vackert garn som snart finns i min koffert (om nu resväskan kommer tillrätta).
 Jurtor som är nomadfolken i Inre Mongoliets ursprungliga bostad. Då flyttbar av ullfilt, nu i stillastående betong. Här en turistvariant i en mongolisk stugby där vi sov en natt.
Obeskrivligt vackert; Det oändliga slättlandet, himlen som en kupol, små seniga hästar och krusiduller på det mesta.
Det kommer mer hälsar Tant Kofta.

Om kashmirgetter och deras bottenull.

$
0
0
Nu har jag varit hemma från min Kinaresa en dryg vecka och sorterat mina upplevelser lite. Att resa i många dagar med nya intryck hela tiden har fyllt mig till bredden. Mina planer är nu att berätta lite då och då om enskilda upplevelser under resan. 
Ett kort sekvens i resan var vårt besök på en kashmirgetsuppfödning. 

 Tvärtemot vad jag föreställt mig låg den här uppfödningen i ett område som påminde om ett industriområde. Vi färdades runt i en buss och intill kunniga Kerstin Andersson som var vår reseledare satt vår lokala guide Frank, som ofta skötte bokning och överenskommelser av besök på bussen via mobil. Så vi fick ett hastigt besked att vi nu skulle få kashmirgetter och så stannade bussen vid några plåtskjul med stängsel runt och där var getterna.
Karsmirull är den absolut mest eftertraktade fibern som finns. Den är mjuk, varm och har ett glansigt vackert fall trots sin mjukhet. Till skillnad från tex. merinoull och angora som har matta fladdriga men mycket mjuka fibrer. Fibern är mycket dyrbar eftersom bottenullen som används, kammas ur pälsen en gång om året och då ger ca 150 gram fibrer per get. Det går med andra ord åt flera getter till en kofta. Får ger ett drygt kilo två gånger per år och en angorakanin klipps 4 ggr per år och ger ca 1kg per år.
Här visar de hur de kammar geten, hon är inte riktigt med på noterna och henne lille killing springer efter och vill dia mjök. Så det var lite av ett skådespel.
 Kammen med ull som förs upp på de långa tänderna vartefter man kammar.
 Getfarmaren visade också att de klipper getterna. Fällen påminner mycket om tunn och fin ryaull med långa blanka täckhår och mjuk finfibrig bottenull.
 Så här så farmen ut på håll, inte särskilt exotiskt.
 I bakgrunden höll man på att bygga en ny byggnad.
Med hej fr. Tant Kofta
ps. Min resväska kom tillrätta dagen efter min hemkomst och det blir fler inlägg om resan. Då hittar dem enklast via etiketten Inre Mongoliet och Peking. ds.

Tvätta (skölja) ull i kallt vatten

$
0
0
Under våren har jag varit med i en ullklubb och fått 3 månadslådor med olika sorters Norsk ull på posten. Det är Kia Gabrielsson som driver Ullsörvis som plockat ihop lådorna. Hon jobbar som ullsorterare i Norge och har möjlighet att välja godbitar så lådorna är en fröjd. Mina planer är att spinna under sommaren. Har fått ull av flera olika kvalitéer och färger och tänker spinna i naturfärger. 
För att få ullen lättarbetad har jag tvättat (sköljt) den och för att spara energi gjorde jag det utomhus med kallt vatten direkt ut trädgårdsslangen. Här är mina redskap "plasthinkar" med handtag, originalet kallas Tubtrugs men jag har köpt mina billigt på ett varuhus som kan skapa panikkänslor. Där har jag även införskaffat stora vita durkslag och tvättpåsar billigt.
Ullen från Kia kommer i bruna papplådor som sen är perfekta att förvara ullen i. Stänger man handtagsfliken är de malsäkra och jag gillar och tycker det är snyggt att ha släta bruna lådor i förrådet.
Så här: Jag fyllde på ull i durkslagen och vatten i "hinkarna" och sänkte ner durkslagen och lät dem sen stå i en timme. Dagen var solig och fin så det kalla vattnet blev nästan handvarmt vilket är perfekt eftersom värmen, fettet i ullen och de urinämnen som finns i ullen bildar tvål och tvättar ullen helt naturligt. När de stått en timme lyfte jag durkslaget upp och ner så ullen sköljdes ordentligt.
Till sist blev ullen spolad av trädgårdslangen så att allt smutsvatten rann bort.
 Så ner med ullen i tvättpåsar. När jag fått ihop så många påsar att tvättmaskinstrumman var helt full, dvs alla påsar låg stilla och fixerade centrifugerade jag den på högt varv. Sen plockade jag upp allt på torkställningar med lakan under och så fick det torka i ljum sommarvind.
Nu har jag tre fina lådor fulla med härlig ull. Lite ullfett finns kvar och den behövs för att spinningen skall gå bra. Fettet skyddar också fibrerna då jag kardar den. Ullen har under processen behållit sina lockar och inte filtats något. Enda gången jag tagit i den var när jag la upp den i durkslagen och då jag bredde ut den på torkställningar. Så tycker jag man skall hantera ull, nätt och fint. Den är ett levande material som inte skall bökas och stökas med, då behåller den sin naturliga skönhet och bjuder material till vackra plagg.
Nu återstår kardning och spisning det skall bli ett nöje.
Med hej fr. Tant Kofta

Tant Kofta och Magasin Duett ordnar

$
0
0

När: Lördagen den 10 augusti
Var: I Tant Koftas trädgård, Valler 340 Romelanda
Tid: 12-18

Det här händer under dagen:
 3 Mini Workshops:
o   Maria Olsson: Att sticka spetssjalar.
o   JanetteMillbom: Olika sorters stickade knapphål.
o   KristinaLarsson: Stickad uddkant med pärlor

·        Stick with us Podcast – det härliga gänget finns på plats och spelar in ett av sina avsnitt under dagen.
      TantKofta och Magasin Duett har försäljning av garner och tillbehör och presenterar lite av höstens nyheter och aktiviteter.
·     Poängpromenad med vinster
·     Utlottningar av fina garner m.m.
Lunch och kaffe med kaka
Och naturligtvis en liten godispåse när man går hem !

Alla aktiviteter ingår i priset som är: 450 kr / person
Max antal deltagare är 40 pers
Anmälan till kalaset görs på garnkalas@tantkofta.se senast den 15 juli. Det går bra att anmäla flera personer i ett och samma mail. Skriv fullständigt namn på alla du anmäler och informera oss om du har någon matallergi.
När du mailat din anmälan får du svar om hur du betalar och om du fått plats



Trevlig midsommar

$
0
0
I natt har jag fått vara med och delta i det mirakel som sker varje gång när nytt liv föds. Min lilla Doriskatt fick tre små ungar och allt gick fint. 
Under eftermiddagen igår började Doris ängsligt följa mig och gillade inte att jag gick ut. Vid 22tiden gick vi upp i vårt sovrum och där satt jag sen intill en låda som tidigare varit brevsorteringslåda på Posten och klappade Doris som absolut inte ville vara ensam. Den fina korg jag beställt kommer först på måndag, ungarna kom lite tidigare än vi beräknat.
När klockan passerat midnatt och det var midsommarafton kom första ungen. En liten gräddgul unge, så kom två ungar till med en timmes mellanrum. Nummer två lite större med längre päls i samma ton som en rollokola. 3:an är fläckig i rött och vitt med rött huvud och med fin vit bläs. Ungarna är en korsning mellan Exotic (korthårig perser) och Klassisk Chinchilla perser (lång vit päls med svarta toppar och gröna ögon) för att få ett lite mer naturligt kattutseende med tydlig nos och ögonen placerade i en triangel i förhållande till nosen. Det ser ut att bli så, små stillsamma lite luddiga troll helt enkelt.
Ha en fin midsommar!
Med hej fr. Tant Kofta

Kashmirfabriken

$
0
0
I staden Baotao i Inre Mongoliet ligger Fangyuan Cashmere Product som är den kashmirfabrik vi besökte under resan. Från utsidan såg fabriken inte mycket ut för världen. En grupp med betonghus runt en slät gård. 
 Vi fick först en presentation av verksamheten i fabriken representationsvåning. Fabriken tillverkar Kashmirprodukter till modeföretag i Europa, Japan och USA allt i en mycket hög kvalitet.
 Därefter vidare till kardningen, ullen kommer i stora säckar från kashmirfarmarna och som jag uppfattade det är den avklippt och i säcken finns både de skyddande täckhåren och den mjuka bottenullen som sen används i produktionen. Ullen kardas i ett flertal kardverk och varje gång den kardas försvinner allt fler grövre fibrer bort så att i sista kardningen finns bara de finaste fibrerna kvar.
 Det som då kommer ut ser ut som fjäderlätta moln. Kvinnorna som arbetar i karderiet tar med hjälp av en lång pinne och snor ihop floret och packar det i säckar som sen går vidare till spinneriet. Som vi tyvärr inte fick se. Först fick vi besked om att det inte fanns något spinneri och färgeri på fabriken och därefter fick vi veta att de inte kunde visa det för oss av säkerhetsskäl. Tråkigt, men så kan det vara särskilt i Kina.
 Så nu blir det ett hopp över till provateljén där man tar fram och provstickar de nya modellerna.
 Och räknar ut och programmerar de helt automatiserade stickmaskinerna.
 En person sköter sen en hel rad med maskiner.
 Avsyningen är mer personalintensiv, stickade delar synas över ljusbord och ev. fel repareras av snabba händer.
Därefter monteras plaggen dvs. sys ihop. Här sitter en kvinna och trär på maska för maska så att sömmen sen blir perfekt.
 Lagning och justering av små defekter.
 När plaggen är monterade och lagade tvättas de i stora tvättmaskiner. Innan garnet går till stickning prepareras det med vax som skydd för de ömtåliga fibrerna och för att glida lätt i stickmaskinen. Det vaxet måste måste nu bort så att kashmiren kan blomma ut.
 Efter tvätt pressas och fixeras plaggen, man mäter noga så att allt blir riktigt.
 I förgrunden ser du stora tejprullar, de används för att rolla ytan så att inga fibrer från något annat plagg kommer med. Så viks plaggen och förpackas i cellofanpåsar.
Det var mycket intressant att få gå runt och titta på tillverkningen. Jag imponerades av yrkesskickligheten och hur snabba textilarbetarna var i sitt arbete. När vi tittat runt var det 45 min kvar till lunch och vår guide på fabriken föreslog att vi skulle återkomma efter lunch för att handla i outletshoppen. Ett mycket bra förlag eftersom det tog lång tid att handla för 24 damer med starkt textilintresse.
 Tröjor, koftor och sjalar .......
Och restkoner av garn. En tunn tråd 32/2 dvs. 1600m /100gram. För min del blev det en vacker blå sjal till en av mina flickor och några kilo kashmirgarn. Som när den stickats och sen tvättats blir det fjäderlätt och mjuk. Till ett par muddar åtgår ca 11 gram garn.
Mer om min inköpta kashmir lite framöver.
Allt gott fr. Tant Kofta

Ledig kursplats på lördag 29/6

$
0
0
Om du har lust med en liten stickkurs nu på lördag den 29 juni så finns det platser kvar. 
Kursen kallar jag: Pulsvärmare "Färger Fix och Trix".
Under kursen går jag igenom och visar hur du kan sticka muddar i flera riktningar och hur du kan dekorera med pärlor och knappar. Dessutom lär du dig några flerfärgsmönster med lyfta maskör och sen sy ihop din mudd osynligt med hjälp av maskstygn.
Kursen är vid ett tillfälle och vi är gång mellan 14 och 17.
Vi sitter i växthuset och jobbar.  Kursen kostar 300:- och då ingår fika, provstickningsgarn och ett litet mönsterhäfte.
Om du har lust och tid hör av dig då till: hej@tantkofta.se

Äpplemössor i tre färger.

$
0
0
Häromdagen ringde en mycket rar dam från Blekinge till mig. Hon hade fått häftet med "hit och dit" mössor i present och nu undrade hon om jag hjälpa henne.
 En släkting till henne (jag är osäker på om det var en son eller sonson) är äppleodlare och har tre små barn som hon vill sticka mössor åt. "Jag är 80 år och har stickat mycket, så jag skall nog klara av det" berättade damen. Eftersom det är tre barn beställde hon äpplen i tre färger, det blev röd, grön och gulröd. Det är något särskit med sådana beställningar och i mitt inre ser jag tre små barn som hoppar omkring i sina mössor bland äppleträden.
Så här fina blev två fina tjejer från Majorna i sina mössor som jag stickade för ett par år sen.
med hej fr. Tant Kofta.

Öppen koffert....

$
0
0
Välkommen på Öppen Koffert nu på lördag den 6 juli. 
 Det blir premiär för små fina nystan med 100% kashmir som kan stickas till riktiga lyxmuddar. Garnet köpte jag på min resa till Kina och Inre Mongoliet.
 Dessutom är alla knappar ur lagret uppsatta på skivor så att du kan se vad som finns att köpa.
 De ligger sen sorterade i små påsar i hurtsar så att jag skall hitta rätt knapp när du valt den du önskar på skivan.
Idag räknade jag dem. Här finns 866 olika knappar att välja mellan de flesta vintage och från 50 och 60 talet.
Dessutom serveras kaffe och Åsa skall baka sina beryktat goda bullar.
Hjärtligt Välkommen! Hälsar Tant Kofta
ps. Åk norrut från Kungälv mot Lilla Edet på den västra sidan om älven, efter ca 1 mil sväng vänster vid rödgul skylt Valler 2 och skylt Tant Kofta. Efter 1,5 km är du framme. Med Gps, slå Valler 340 och du kommer rätt. ds.

Man brukar säga hönsmammor.....

$
0
0
Men i det här huset har vi en ängslig kattmamma som vakar över sina ungar noga. Ända sen de små ungarna kom på midsommarafton har hon varit starkt engagerad. Så till den milda grad att det absolut inte gick att flytta till en fin flätad kattigloo av pilgrenar med barnen. Det skulle vara postens gamla brevsorteringslåda och den skulle inte stå i sovrummet, då bars ungarna raskt ner i en skrubb under trappan till övervåningen. Under en vecka funkade det sen fint att bo på verandan men i lördags tyckte Doris det blev för stökigt och flyttade in dem under trappan igen. Det tog en halvtimme att tömma utrymmet och längst in där jag inte varit på över 10 år låg tre dammiga kattungar.
Igår var det bara jag, Doris och ungarna hemma och jag planerade en liten fotografering. Så jag plockade fram de små en bit från lådan för att få bättre ljus.
Det tyckte inte Doris om, ni ser på blicken hur hon kände sig.
Upprört började hon flytta dem genom att bära dem i nackskinnet tillbaka till trygga postlådan.
 Ungarna har blivit som små tjocka korvar och ganska tunga så jag hjälpte henne och bar dem tillbaka.
Tillbaka i lådan lägrade sig åter lugnet. Nu är ungarna tre veckor gamla och kikar upp över kanten och tittar då jag kommer. Lilla "Frasse Pudding" har blivit nästan helt vit och har lite kortare päls än de andra. Helt röda Boris är lugn och rund. Längst päls har Gösta han är lik sin mamma, lite pipig men tystnar snabbt när man gullar med honom.
Med hej fr. Tant Kofta

Nyfärgat....

$
0
0
Nu är jag igång och färgar igen. På det lilla bordet ligger en hög med Merino/silke och Alpacka/silke garner.
 När jag färgat får jag alltid lust med nya stickningar. Idag är det en randig kofta i murrigt brunt och havsturkos.
Men de här härvorna plockas nu in i kofferten. Det är 11kaffe och öppen koffert idag fram till klockan 18. Välkommen!
Med hej fr. Tant Kofta.

Har du lust att vara med?

$
0
0
Lediga platser på kurs lördagen den 3 augusti efter öppen koffert. Vi sitter i växthuset och jobbar.
Kursen kallar jag: Pulsvärmare "Färger Fix och Trix".
Under kursen går jag igenom och visar hur du kan sticka muddar i flera riktningar och hur du kan dekorera med pärlor och knappar. Dessutom lär du dig några flerfärgsmönster med lyfta maskör och sen sy ihop din mudd osynligt med hjälp av maskstygn.
Kursen är vid ett tillfälle och vi är gång mellan 14 och 17.
Vi sitter i växthuset och jobbar.  Kursen kostar 300:- och då ingår fika, provstickningsgarn och ett litet mönsterhäfte.
Om du har lust och tid hör av dig då till: hej@tantkofta.se

En pimpad "Raka Rör"

$
0
0
Här är sjalen "raka rör" som jag komponerade sommaren 2011. Den första första sjalen kan du läsa om här. Sjalen har sen hängt med som en värmare över axlarna på sommaren och virad runt halsen om vintern. Stickad i ett av mina favoritgarn: "Filisilk" från Tyska Atelier Zitron. Ett lättstickad garn med härligt svaj som ger plagg som håller sig fina länge. Men efter två års flitig användning av första "Raka rör" var det dags att göra en ny. 
 Den nya är stickad i en ton jag ofta färgar och kallas jeansblå. Jag var lite optimistisk då jag stickade sjalen så när jag var framme vid avmaskningen tog garnet slut.
 Först gjorde jag en silvergrå kant men det blev så trist så klockorna stannade. Jag repade upp och så tog jag ett lite tjockare garn och trädde på 6mm tjocka glaspärlor i slutet på varje linje under tiden jag avmaskade.
Har gjort en avmaskning som ger fler "kedjelänkar" än vanligt och använt en tunnare sticka. Hur det går till visar jag nog här på bloggen framöver. Vackra glaspärlor kommer att finnas i min koffert framåt hösten i många färger och Filisilk förstås, som nog är mitt bästa garn.
Med hej fr. Tant Kofta

Om att färga garn......

$
0
0
Med jämna mellanrum får jag frågan om jag håller färgningskurser och svaret blir tråkigt nog nej. Har det för trångt i mitt lilla färgeri och då blir det inte möjligt. Istället bjuder jag nu på en liten serie inlägg om färgning med tips och några pekpinnar eftersom jag är en nörd och har en respekt för vackra garner som jag anser skall behandlas med försiktighet och respekt.   
 Här hänger en förmiddags arbete, nyss centrifugerade och utslagna härvor på tork. Den här färgningens tema var äpplen.
 Mitt färgeri är även husets tvättstuga. På bilden syns många av mina redskap, matbespisningsbleck, färgmaskin, kastrull och spis med ugn till blecken. Ni ser också färglösningar i flaskor och en trave durkslag som är ett toppenhjälpmedel.
 Under tiden jag gått och funderat över det här inlägget har jag kommit fram till att jag delar in färgningen i tre olika delar.
1. Teknik: Så här går det till, hur man hanterar garn och färgstoff, får färgen att fästa och hur man undviker att garnet skadas............
2. Systematik: Att dokumentera det jag färgat så att kan dra nytta av blandningen och komma vidare i nyanserna. Till min hjälp har jag små böcker där jag antecknar alla recept under fägringarna och sen fäster små prover med häftapparat. På bilden upptill ser du en liten garnände som hänger i en omknytning runt en härva, den skall häftas in boken och bidra till min färgningskompetens.
3. Känsla: "Det här blir för fläckigt", "Här får jag dämpa med lite grått", ...........
Fortsättning följer.
Med hej fr. Tant Kofta

Garnkalas

$
0
0
I lördags hade vi GARNKALAS hemma i min trädgård.
 43 glada stickare och 6 fantastiska personer som fixade mat och höll workshops.
 Magasin Duetthade butik i vedboden.
Glada Petra hade snurr på sina garner.
Jag höll till i min koffert som ligger intill.
Man stickade i växthuset


Ute under knallgröna partytak
Under parasoller.
 och i vedboden hos Petra
 Några höll till på min glasveranda för tyvärr var vädret inte det bästa.
Så spelade "Stickwithuspodcast" in ett program under garnkalaset som snart kan lyssnas på Här 
Tack för att ni ville komma och att alla bidrog till en fin dag!
Nästa år är "vi påt igen" som drängen Alfred sa.
Många hej fr. Tant Kofta
fotografier: Torprosen som också roddade i köket tillsammans med Annika
Viewing all 165 articles
Browse latest View live